logo Draagt Elkanders Lasten

Extra gift vanwege Corona

Veel van onze activiteiten zijn afgelast vanwege Corona. Denkt u aan ons met een extra gift?

Zoekt u invulling voor een verenigingsmiddag/avond, ouderenavond of welke bijeenkomst ook.
Wij zijn in staat om een maximaal 2 uur durende invulling te verzorgen door middel van film, foto’s met het verhaal van jarenlange hulpverlening aan de allerarmsten.
Voor afspraken neemt u contact op met de voorzitter.

Veilig thuis!

Op woensdag 14 november om 14:35 zijn Wim, Roelie en Peter veilig geland op vliegveld Eindhoven. Alledrie met veel nieuwe indrukken en genoeg om over na te denken en met het thuisfront te delen.

Er is weer onder andere een bezoek gebracht aan de christelijke stichting 'Pentru Tine' in Botosani. Arme kinderen  worden hier opgevangen op de naschoolse opvang. Hier worden ze geholpen bij hun huiswerk, leren ze over allerlei praktische zaken als hygiëne, kunnen ze lekker kind zijn én wordt het Evangelie met hen gedeeld.

Ook zijn er in Botosani gezinnen bezocht, die vanuit Pentru Tine (met financiële steun van onze stichting), worden geholpen. Het is schokkend om te zien dat er nog zulke armoede en trieste levensomstandigheden bestaan.

Ook is er een bezoek gebracht aan Moldavië. Onder andere aan Niorcani waar sinds enkele jaren een kerkje is onstaan. Ook hier hebben wij aan mogen bijdragen met financiële steun. In Moldavië zijn er ook gezinnen bezocht, de situatie in dat land is nog schokkender dan in Roemenië. De gemiddelde inkomsten liggen nog lager, terwijl de kosten (van bijvoorbeeld boodschappen) niet lager zijn.

Treffend om te zien is dat er ondanks deze omstandigheden een hechte kerk is ontstaan waar mensen voor elkaar klaar staan en bereid zijn om offers te brengen voor hun geloof.

Wij zijn God dankbaar dat Hij de reizigers weer veilig heeft teruggebracht bij hun geliefden. Het complete reisverslag zal te lezen zijn in het nieuwe nieuwsblad die in December uitkomt. Daarin vindt u ook de datum voor de informatie avond.

Sinds 1995 actief met hulpverlening in Roemenië
Ook actief in Moldavië

Draagt Elkanders Lasten Ridderkerk

Eikendreef 81 - 2982 CJ Ridderkerk - Tel. 0180-412698 - IBAN: NL30 INGB 0670471046