logo Draagt Elkanders Lasten

project Kleuterschool in Botosani

Voedselactie

Sinds 2003 organiseren wij jaarlijks een voedselactie. Van het opgehaalde geld worden er voedselpakketten samengesteld in Roemenië en Moldavië. Deze worden vervolgens uitgedeeld aan de allerarmsten. Het blijft schokkend om te zien hoe hard deze gezinnen (op slecht 3 uur vliegen hiervandaan) deze pakketten nodig hebben om de wintermaanden door te komen.

Voor €25,- ontvangt een gezin of oudere een pakket met daarin voedzame producten, zoals aardappels, pasta en dergelijke. Hier kunnen zij ongeveer een maand mee vooruit. Hoe onmisbaar deze pakketten zijn leest u in onderstaande verslagen die sociaal werkers maakten van een eerdere voedselactie:

“Er was een familie waarvan de reactie in ons hart werd gegrift. De familie had geen geld meer omdat de moeder van de kinderen met ziekteverlof was. Toen we daar aankwamen met het voedselpakket, omhelsde Silvia (de moeder van de kinderen) ons met veel dank. Zij en haar man waren ongerust omdat ze niet het noodzakelijke voedsel konden kopen vanwege het lage loon van de vader en omdat ze het geld moesten gebruiken voor de energierekeningen.”


“Om het huis van de volgende familie te bereiken, hadden we veel problemen. Het huis lag op de top van een heuvel en de weg was besneeuwd en glad. Dit gezin heeft 9 kinderen. Een half uur voor onze aankomst is de familie net terug uit het ziekenhuis met hun zoon van slechts 5 maanden oud. Sinds zijn geboorte heeft de kleine gezondheidsproblemen. Er was nauwelijks voedsel in het huis en toen de moeder ons zag aankomen met het pakje, begon ze te huilen en bedankte God voor Zijn genade.”


Wij hopen dat ook u komend jaar deze actie (opnieuw) steunt! U kunt uw gift overmaken naar ons rekeningnummer: NL 30 INGB 0670471046, onder vermelding van ‘Voedselactie’ of door te doneren via onze site.

Sinds 1995 actief met hulpverlening in Roemenië
Ook actief in Moldavië

Draagt Elkanders Lasten Ridderkerk

Eikendreef 81 - 2982 CJ Ridderkerk - Tel. 0180-412698 - IBAN: NL30 INGB 0670471046