logo Draagt Elkanders Lasten

Blijf op de hoogte van onze reis!

Twee keer per jaar gaan wij als stichting naar Roemenië en Moldavië om met eigen te zien hoe het gaat met de projecten die wij steunen. Op dit moment is een gedeelte van ons bestuur op reis (van 23 tot en met 30 mei). Via deze pagina blijft u op de hoogte van de reis. Houdt deze pagina dus goed in de gaten!

23 mei - aankomst

Na een flinke vertraging zijn we omstreeks middernacht aangekomen op het vliegveld van de Roemeense stad Iasi (klik op de link om te zien waar dit is). Sebastian van Pentru Tine heeft ons hier opgewacht. Rond 2.30 waren we eindelijk in ons hotel om van onze welverdiende (korte) nachtrust te gaan genieten.

24 mei - 'Pentru Tine' en 'floorball'

Vandaag hebben we overleg gehad met Sebastian (de manager van Pentru Tine) over de ontwikkelingen. Nieuwe plannen zijn weer besproken. 's Middags zijn we actief bezig geweest met de kinderen die daar gebruik maken van de opvang. De kinderen hebben ons 'floorball' geleerd. Dit bleek niet zo makkelijk als het leek, wellicht speelde de temperatuur van 30 graden daarin ook mee...

 25 mei - Goederen voor bejaardentehuis en 8 jaar 'Pentru Tine'

Vanmorgen hebben we een bezoek gebracht aan een bejaardentehuis in Truseşti waar we incontinentiemateriaal en kleding hebben gebracht. Wat een dankbare gezichten zagen we daar!
Vanmiddag hebben we het 8-jarig bestaan van Pentru Tine mogen meebeleven met een aantal van de kinderen die er vanaf het eerste uur waren. Vooral voor hen was het heel vermakelijk om oude foto's en filmpjes van hen terug te zien.
Morgen hopen we voor 2 dagen af te reizen naar Moldavië.

26 mei - Moldavische kerkdiensten en een heerlijke maaltijd

Op deze zonnige zaterdag zijn we van Botosani naar Niorcani gereden. We werden heel hartelijk ontvangen door de gemeente in Niorcani. Er was een kinderdienst georganiseerd en we hebben een bijeenkomst voor de volwassenen bijgewoond. Onderweg kwamen we een paar straatkinderen tegen die blij waren met hun snoepgoed.
Vanavond hebben we bij een echtpaar een heuse Moldavische maaltijd genoten. We wensen u allen een gezegende zondag en hopen maandag weer iets te laten horen.

27 en 28 mei - Zondagse dienst en voedselpakketen

Zondagmorgen zijn we na een gezamenlijk ontbijt met een werkgroep uit Brasov (Roemenië) vertrokken richting Niorcani om de kerkdienst bij te wonen. Na de dienst hebben we gezamenlijk gegeten, gewandeld en terug gereden naar ons hotel in Botosani.

Vanmorgen zijn we naar een plattelandsdorp gereden waar we gezinnen bezocht hebben. Wat we bij hen aantroffen was schokkend. De voedselpakketten werden dankbaar ontvangen. Vanavond hebben we een rustige avond om alle indrukken te verwerken. Wilt u weten wat we hebben beleefd, kom dan naar de informatieavond op DV 10 juli a.s. in de Riederborgh.

Sinds 1995 actief met hulpverlening in Roemenië
Ook actief in Moldavië

Draagt Elkanders Lasten Ridderkerk

Eikendreef 81 - 2982 CJ Ridderkerk - Tel. 0180-412698 - IBAN: NL30 INGB 0670471046