logo Draagt Elkanders Lasten

Extra gift vanwege Corona

Veel van onze activiteiten zijn afgelast vanwege Corona. Denkt u aan ons met een extra gift?

Zoekt u invulling voor een verenigingsmiddag/avond, ouderenavond of welke bijeenkomst ook.
Wij zijn in staat om een maximaal 2 uur durende invulling te verzorgen door middel van film, foto’s met het verhaal van jarenlange hulpverlening aan de allerarmsten.
Voor afspraken neemt u contact op met de voorzitter.

Hulpverlening in het nauw

Wereldwijd zijn de gevolgen van Corona merkbaar. Mensen worden ziek en overlijden aan dit virus. Nog veel meer mensen hebben hun baan verloren waardoor ook de armoede toeneemt. We merken bij onze partners in Roemenië en Moldavië dat er nu nog meer hulp nodig is.

Onze partners van Pentru Tine, met wie wij al sinds 2009 samenwerken, doen er alles aan om de mensen te helpen met kleding en voedsel. Ook proberen zij door middel van sociaal werk gezinnen te helpen om te ontsnappen uit de ergste armoede. Via de naschoolse opvang van deze stichting in Botosani zijn ook al vele kinderen geholpen aan maaltijden, liefde en hulp bij hun schoolwerk. Ook komen zij op deze manier in aanraking met het Evangelie.

Voor hun inkomsten zijn zij afhankelijk van buitenlandse partners, zoals wij. Vanwege de toenemende  problemen hebben zij extra hulp nodig. Wij kunnen die extra hulp helaas niet bieden. Erger nog, wij kunnen nu zelfs minder bijdragen...

Jarenlang stond ons programma gevuld met activiteiten om geld te werven. Veel van deze acties hebben wij dit jaar echter moeten annuleren. Onze noodzakelijke uitgaven zijn op dit moment meer dan de inkomsten. Onze maandelijkse bijdrage van € 850,- aan de salarissen van de medewerkers van Pentru Tine kunnen wij niet meer volhouden en hebben we naar beneden moeten bijstellen. Hierdoor lopen hun banen (en daarmee het mooie werk wat zij doen) gevaar.

Het raakt ons dat we deze bijdrage naar beneden hebben moeten bijstellen, en dat in het jaar waarin wij als stichting 25 jaar bestaan.

We zijn ons ervan bewust dat ook u wellicht financieel geraakt bent door de crisis of dat u al veel hulpvragen voorbij hebt zien komen. Toch zien wij geen andere mogelijkheid om (opnieuw) een beroep te doen op uw vrijgevigheid en naastenliefde als u hier enigszins de mogelijkheid toe heeft.

Draagt u bij met uw gebed en/of gift?


U kunt uw gift via iDeal overmaken of rechtstreeks naar ons rekeningnummer: NL30INGB0670471046 t.n.v. Stichting Draagt Elkanders Lasten te Ridderkerk o.v.v. Extra hulp.

Hartelijk dank!

Sinds 1995 actief met hulpverlening in Roemenië
Ook actief in Moldavië

Draagt Elkanders Lasten Ridderkerk

Eikendreef 81 - 2982 CJ Ridderkerk - Tel. 0180-412698 - IBAN: NL30 INGB 0670471046