logo Draagt Elkanders Lasten

Extra gift vanwege Corona

Veel van onze activiteiten zijn afgelast vanwege Corona. Denkt u aan ons met een extra gift?

Zoekt u invulling voor een verenigingsmiddag/avond, ouderenavond of welke bijeenkomst ook.
Wij zijn in staat om een maximaal 2 uur durende invulling te verzorgen door middel van film, foto’s met het verhaal van jarenlange hulpverlening aan de allerarmsten.
Voor afspraken neemt u contact op met de voorzitter.

Calvijn College voert actie voor Moldavië

Dit schooljaar is het Calvijn College te Krabbendijke begonnen met een actie voor onze stichting. De leerlingen en docenten van deze school zetten zich sinds een aantal maanden in voor hulpverlening in Moldavië. De school is enthousiast aan de slag gegaan met het inzamelen van geld. Spontaan kwam echter ook het idee op een voedselpakketten actie op te zetten.

VoedselpakkettenToen bekend werd dat er niet lang na de start van de samenwerking een transport zou vertrekken is er spontaan het idee ontstaan om voedselpakketten in te zamelen. Leerlingen kregen de opdracht om allerlei etenswaren te verzamelen waarmee voedselpakketten konden worden samengesteld. Vanuit onze stichting is er een lijst samengesteld met de gewenste inhoud van de pakketten. De enthousiasme van de leerlingen resulteerde erin dat er tientallen pakketten mee konden met het transport van 30 november! Eén van de docenten wist zelfs een orgel te regelen die mee kon worden genomen. Op deze manier hebben al tientallen gezinnen, dankzij de inzet van het Calvijn College, hulp mogen ontvangen.

ZondagsschoolIn de afgelopen paar jaar is er in de stad Soroca, in Moldavië, een christelijke gemeente ontstaan van enkele honderen 'Roma'. Deze nieuwe gelovigen hebben inmiddels een eigen kerk.  De gemeente heeft echter ook de wens om een oud en vervallen gebouw wat op het terrein van de kerk staat grondig op te knappen zodat het onder andere gebruikt kan worden als zondagsschool en kinderopvang. Zie voor het gebouw de foto bovenaan dit aritkel. Het geld wat er tijdens deze actie wordt ingezameld zal hiervoor bestemd zijn.

Zie voor meer informatie ook de actiepagina.Sinds 1995 actief met hulpverlening in Roemenië
Ook actief in Moldavië

Draagt Elkanders Lasten Ridderkerk

Eikendreef 81 - 2982 CJ Ridderkerk - Tel. 0180-412698 - IBAN: NL30 INGB 0670471046